Hahmon maalaus suunnitelmasta valmiiksi teokseksi

Ennätyksellisen kiireinen toukokuu on hidastanut edellisessä postauksessa käynnistettyä hahmoprojektia. Nyt hahmo on jo saanut viimeistellymmän ulkonäön ja taustakin on edistynyt.

Kasvot muuttuivat aika radikaalisti alun suunnitelmasta. Katseen suunta on kohden verhon takaisia tapahtumia ja valo luo verrattain kovan kontrastin kasvoille. Silmien ja hiusten väri valikoituivat vähemmän tavanomaisiksi.

 

Lisäsin verhoon kankaalle ominaista tekstuuria sekä haalistuneen kuvioinnin. Verhon takaa erottuu juuri ja juuri hahmo.

 


Aloitin taustan yksityiskohtien lisäämisen ovenpielistä. Yksityiskohtien määrällä saan jonkin verran ohjattua katsetta haluttuun suuntaan. Pääosassa olevat kohteet viimeistelen tarkemmin ja taustan vähemmän merkitykselliset alueet jätän yksinkertaisemmiksi. Taustan värillä ja valaistuksen määrällä voin lisäksi vahvistaa tai heikentää hahmon erottumista taustasta.

 

Rakennuksen seinä ja etenkin portaiden varjot vaativat aika tavalla työtä. Ulkoa lankeava sininen valaistus luo ison kontrastin jalkojen juureen. Sisätilojen valo kajastaa myös päähenkilön vaatteen helman läpi.

Kuvaa rajaavat tolpat pyrin pitämään vailla sen kummempia yksityiskohtia. Taustan hahmot erottuvat tässä vaiheessa ehkä hieman liikaa ja kantolaatikon perspektiivi on pielessä. Piha-alueen mukulakivipinta on hahmottumassa.


Seikkailun alkulähteellä

Henkilökohtainen työ - Photoshop

Alkemisti

Henkilökohtainen työ

Varas

Hahmo - henkilökohtainen työ. Katso speedpaint-video youtube-kanavalta!